Meteen naar de inhoud

Meer dan 2

Verhalen verbinden, verhelderen en veranderen

Een verhalende aanpak helpt om bewust te kijken naar wat onze aandacht vraagt, ook in groep. Anastanza biedt schrijfworkshops rond grote levensthema’s in de eigen praktijk en op locatie. Daarnaast ben ik in te zetten als tekstschrijver en verhalenverteller in organisaties en bedrijven. Ik verzorg naast teamdagen en op maat gemaakte voorstellingen ook evenementen en retraites met een verrassende, poëtische insteek. De kracht van verhalen is immers voelbaar van 9 tot 5 en van 5 tot 9.
  •  
  •  

Schrijfworkshops

Schrijven over grote levensthema’s in kleine groep

Anastanza biedt schrijfworkshops op maat aan waarin grote levensthema’s centraal staan: geboorte, liefde, ziekte, lijden en dood. We komen er allemaal vroeg of laat mee in aanraking, in de vorm van een scheiding, verhuizing, langdurige mantelzorg, transformerend ouderschap, diepe rouw of intense liefde. Vaak blijken dat gebeurtenissen of processen met transformatieve kracht: we zijn nooit meer hetzelfde.

Ik geef schrijfworkshops in mijn praktijkruimte in Haarlem, in mijn woonkamer en bij zonnig weer in de tuin in Overveen. Het is daarnaast ook mogelijk om een op maat gemaakte workshop te boeken voor je vriendengroep, organisatie of bedrijf. Ik maak in de workshops dankbaar gebruik van mijn achtergrond als literatuurwetenschapper en geef parels uit de wereldliteratuur nieuwe glans. Maar ook Voice Dialogue en andere bewustzijnsoefeningen worden ingezet.

9 tot 5

Verhalen van je bedrijf of organisatie

Anastanza speurt naar verhalen die aan de basis liggen en richting geven in een bedrijf of organisatie. Je kan me inschakelen om (samen) de verhalen te vertellen die de kern vatten van wat jullie doen. Ik heb ondertussen flink wat ervaring als tekstschrijver en verhalenverteller in de non-profitsector en werkte voor zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en samenwerkingsverbanden in de zorg- en onderwijssector. Mijn pen kan een breed palet van stijlen aan: je kan me inschakelen voor informatiebrochures, magazines en filmscripts en ook voor nieuwsberichten, jaarrapportages of verhalende websites die met sprekende verhalen inzicht geven in waar je als organisatie voor staat. Ik doe meer dan louter schrijven en denk mee over visie, positionering en strategie. 

Verhalen van 9 tot 5 zijn vaak complexer dan ze op het eerste gezicht klinken. Ze worden niet achter een scherm, maar in uitwisseling en confrontatie gevonden. Anastanza verheldert op een speelse en eerlijke manier waar een bedrijf of organisatie echt voor staat. Wie neemt welke plek in, welke dromen kunnen aangeboord worden, welke talenten vragen om uitdaging? Is er een cultuurverandering nodig? Wat heeft de horizon te vertellen? Ik geef teamdagen in samenspraak vorm en bied ook workshops op locatie aan, waardoor collega’s na afloop met een frisse blik naar elkaar kijken en zich verbonden voelen met het grote verhaal. Daarnaast verzorg ik op maat gemaakte voorstellingen, geschreven vanuit de menselijke verhalen die in je bedrijf of organisatie leven. Check de blogfolio voor een impressie van mijn projecten, voorstellingen en teksten.

Na dertien jaar onderwijs- en coachervaring in loondienst ben ik ook in te schakelen als freelance docent of spreker die een beetje buiten de lijntjes kleurt. Wil je met je school een week Offline Onlife gaan of met je collega’s op zoek naar Poëzie van het Alledaagse? Ik strijk ook graag neer als gelegenheidsdichter om een bijzonder moment in woorden te vangen en ben in te huren als presentator met Vlaamse tongval en pluim achter het oor.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

5 tot 9

Poëtische evenementen en retraites

Wat doe je als je je werkplek verlaat, als je je laptop dichtklapt? Hoe vul je avonden en weekends in? Hoe ‘vrij’ is je vrije tijd? Wie ben je van vijf tot negen, waar droom je van, wat houdt je wakker? Anastanza organiseert evenementen die ver voorbij de werkdag reiken en nodigt je uit om een onbekend gebied te betreden.

Wil je mij inzetten om een bijzonder evenement op poten te zetten? Ik werkte al samen met dichters, muzikanten, een chi kung docent, filosofe, kok, zangdocente en zelfs een masseuse die de prilste herinneringen van voeten vertaalt. Ik organiseerde het mini-festival ‘Healing Voices’ in onze tuin en maakte hogeschoolstudenten warm om op Lesbos vrijwilligerswerk in vluchtelingenkampen te doen. Er is met andere woorden veel mogelijk!

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken, ik verken met plezier nieuwe wegen! Check ook zeker de blogfolio. Wie weet staat er wel een retraite, reikicursus, leesbijeenkomst die jou aanspreekt op de agenda. Of een bijzonder poëtisch evenement.