Meteen naar de inhoud

1-op-1

Narratieve coaching met voice dialogue, reiki en schrijven

Geen mens laat zich op dezelfde manier lezen. Levensverhalen vertellen we allemaal anders en kunnen we grotendeels ook zelf schrijven. Daarom biedt Anastanza narratieve coaching in een-op-een-sessies en trajecten op maat. De Voice Dialogue-methode van Hal en Sidra Stone, een ontspannende reikibehandeling waarin het lichaam mag vertellen, of een verhelderende schrijfsessie: dit zijn elementen die aan bod kunnen komen in een traject. 

Uiteraard is het ook mogelijk om een losse reikibehandeling te boeken of een klassieke Voice Dialogue-opstelling te doen. Ik werk vanuit een grote, goed geventileerde praktijkruimte bij Connected Haarlem en werk met vaste prijzen: 65 euro per uur, 90 euro voor anderhalf uur. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

  •  
  •  
  •  

Voice Dialogue

Bewust worden van je innerlijke stemmen met Voice Dialogue

Voice Dialogue, de coachingsmethode van Hal en Sidra Stone, maakt innerlijke stemmen hoorbaar. Voorbeelden van delen zijn de Innerlijke Criticus, de Dromer, het Kwetsbare Kind, de Zakenvrouw en de Vader. Die verschillende delen in jou werken soms samen, maar vaak zijn ze het niet eens met elkaar en doen ze zelfs hun uiterste best om elkaar te verdrukken. Voice Dialogue nodigt je uit om ten volle jezelf te worden.

In een sessie plaats je meerdere delen van jezelf in de ruimte, ze komen aan het woord en je beschouwt de informatie die ze geven vanuit je ‘bewuste ego’. Zo verhoogt je inzicht in innerlijke dynamieken. Wat drijft jou, welke conflicten ervaar je en waarom, welke verlangens en behoeften zetten de toon, wat blijft onuitgesproken? Met Voice Dialogue leer je je primaire en onderdrukte delen kennen en door deze bewustwording zal hun onderlinge verhouding verschuiven. Dit leidt tot zelfinzicht en innerlijke rust, waardoor acceptatie, verwerking en verandering mogelijk worden.

Voice Dialogue is een speelse en energetische methode die zowel voor individuen als in relaties en groepsdynamieken inzicht biedt. Ik voltooide de opleiding ‘Voice en Dialogue en Transformatiepsychologie’ in 2018 aan het ITP, het moederinstituut voor Voice Dialogue in Nederland.

‘We humans are a most delightful mélange of energy patterns or selves’ (Hal Stone)

Schrijven

Schrijfcoaching

Anastanza biedt naast schrijfworkshops voor groepen ook individuele schrijfoefeningen aan die deel uitmaken van een breder traject. Misschien schrijf je een brief aan een jongere versie van jezelf om oude pijn een plek te geven of jezelf te vergeven. Of je gebruikt een dilemmadialoog om helder te krijgen welke tegengestelde krachten in jou aanwezig zijn. Een brief kan ook voortvloeien uit een reikisessie of Voice Dialogue-sessie of omgekeerd: geschreven teksten bieden een poëtische spiegel en worden zo het startpunt voor het vervolg van een coachingstraject. Daarnaast heb ik ervaring met letterlijke ‘schrijfcoaching’: ik begeleid schrijvers bij het schrijven van een boek, ik kijk over hun schouder mee: in de spiegel en naar hun verhaal. Schrijfcoaching op afstand behoort eveneens tot de mogelijkheden. 

‘We write to taste life twice, in the moment and in retrospect’ (Anaïs Nin)

Reiki

Reiki: every body has a story

Emoties zijn fysieke processen. Anastanza biedt een belichaamde aanpak: in elke sessie krijgt het lichaam en zijn signalen aandacht. In een reikibehandeling staan verhalen van het lijf centraal. Reiki betekent ‘universele energie’. Het ondersteunt de natuurlijke balans en activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Reiki is een krachtige methode die ontspannend werkt en ervaringen biedt die het rationele brein ontstijgen.

Je trekt enkel je schoenen uit en we drinken een kopje thee. Daarna lig je op de behandeltafel en houd ik mijn handen in verschillende posities op of boven je lichaam. Ik luister daarbij intuïtief naar wat je lichaam te vertellen heeft. Een reikibehandeling duurt ongeveer een uur. De ervaringen en beelden tijdens een behandeling kunnen na afloop besproken worden en zo de aanleiding vormen voor een volgende sessie, een verdiepende schrijfopdracht of Voice Dialogue.

Bij Anastanza is reiki een ‘hands-on’ methode die inzicht biedt in de verhalen die in ons wonen, in spanningen, talenten, oude blokkades, patronen en onvervulde wensen. Ik behaalde in 2017 het diploma van reikimaster bij Atlas Reiki en werd opgeleid in de Japanse Usui Reiki-traditie. Ik bied ook reikiopleidingen aan.

Poëtisch Portret

Een gedicht op je lijf geschreven

Een poëtisch portret is een gedicht dat ik na een reikibehandeling schrijf. Deze reikibehandeling ontvang je in stilte, we bespreken achteraf niet wat we ervaren hebben. Mijn impressie van de verhalen die je lijf vertelde, krijg je pas nadien in versregels te lezen.

Uiteraard is deze beeldende momentopname nooit helemaal ‘waar’ of ‘kloppend’. De beelden in het portret kunnen verrassen, herkenbaar zijn, verzachten of juist prikken. In de botsing van beeld en afgebeelde ontstaat ruimte: voor inzicht, aanvaarding, verandering,… of simpelweg verwondering en kostbare stilte.

Je krijgt het portret mooi vormgegeven in je mailbox en voor een meerprijs kan je het gedicht ook in een tijdloos handschrift op papier ontvangen. Wil je een geliefde in bloemrijke taal plaatsen? Uiteraard kan je een poëtisch portret ook cadeau geven. Neem contact op voor de prijzen en mogelijkheden.