Voice Dialogue-sessie tijdens lockdown & distantiëring van complotdenken

Ik mag ook in deze pittige lockdown-tijd coaching blijven bieden. Want de praktijkruimte die ik op vrijdagmiddag bij Connected Haarlem, centrum voor lichaam en geest huur, is groot genoeg om afstand te houden en wordt voldoende geventileerd. Voice Dialogue-sessies van 60 of 90 minuten kunnen doorgaan binnen de richtlijnen van het RIVM. Neem contact op als je een sessie wil boeken. Reikibehandelingen geef ik nu enkel op afstand, de schrijfcoaching gebeurt online.

Ik wil me verder uitdrukkelijk distantiëren van complotdenken, dat helaas ook het vakgebied van Voice Dialogue en Transformatiepsychologie besmeurt. In mijn (coachings)optiek is de Complotdenker, net als de Wetenschapper of Verantwoordelijke Burger, een interessante stem om in een Voice Dialogue sessie mee te praten en geeft zo’n dialoog met delen in jezelf altijd inzichten over dynamieken en patronen op een dieper niveau.

Ik identificeer me uitdrukkelijk niet met dit gedachtegoed, dat ook in Nederland gevaarlijke allianties aangaat met het extreem-rechtse, neo-fascistische denken van QAnon. Ik voel op dat vlak geen enkele verwantschap met coaches, therapeuten of docenten die wel dit gedachtegoed uitdragen en legitimiseren. Ik betreur hoe snel anti-wetenschappelijk complotdenken en geradicaliseerd gedachtegoed zich in alternatieve / complementaire kringen verspreiden.

Ik heb me aangesloten bij de groep van therapeuten ‘complementair met vertrouwen in de wetenschap’ om mijn positie als complementaire coach/therapeut duidelijk te maken. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt of meer informatie wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *