‘Elk verhaal telt’: teksten schrijven voor perMens

‘Stap in jouw toekomst’: het lanceringsfilmpje van perMens

Je zal mij mezelf niet snel een ‘copywriter’ horen noemen. Want liever (en beter) dan over merken, schrijf ik over en met mensen. Daarom werk ik ook met veel enthousiasme als freelance tekstschrijver en verhalenverteller voor de zorgorganisatie perMens. ‘perMens’ is de nieuwe naam van stichting Volksbond Streetcornerwork. Deze organisatie biedt naast straathoekwerk ook begeleiding in wonen, werk en activering, steeds met een wijkgerichte en outreachende aanpak, met oog voor ieder mens en elk verhaal.

Bij perMens gebruik ik verhalen steevast als manier om mensen in hun kracht te zetten en de verbinding te zoeken tussen de verschillende hoeken van een grote en diverse organisatie, met een rijke en ook complexe geschiedenis. Ik schreef de teksten voor de one page website en werk aan de verhalen die op het intranet en de uitgebreide website zullen komen. Bij het uitbreken van de coronacrisis zette ik, in samenwerking met Feija Doornenbal van Inspiraat, het initiatief VerhaalperMens op. Het uitgangspunt van deze website was ‘Hoe beleven de meest kwetsbare mensen in de samenleving de coronacrisis?’ Stilaan evolueert dit initiatief tot een breed verhalenkanaal van perMens, waarbij ik de medewerkers en cliënten van perMens zelf zoveel mogelijk aan het woord laat. Ook schreef ik de tekst voor ‘Stap in jouw toekomst’ (een samenwerking met Inge Meijer), het filmpje dat we maakten om de nieuwe naam ‘perMens’ krachtig kwetsbaar te lanceren.

Contacteer me als je op zoek bent naar een tekstschrijver en verhalenverteller die oog heeft voor het menselijke verhaal, voor de rode, verbindende draad in een organisatie in transitiefase. Stuur me een bericht als je net als ik gelooft in de kracht van verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *